O meni

Volim plavu boju i akustične obrade pesama. Lepršave haljine. Šum talasa. Čistu posteljinu. Kapi kiše. Nisam fan boranije ni ljudi koji boraniju zovu buranija. Ogovaranja. Nepristojnosti. Vrućine. Vrata koja se zaglavljuju.

Znam da oči mogu da se smeju i da prava osoba nikada ne prestaje da voli. Da prozori služe da bi ljubav živela. Mislim da su stvari u životu sive i da se terase ukrašavaju jer je romantičnoj priči potreban pristojan pejzaž.

четвртак, 13. август 2015.

Želja šljaštećih osmeha


Moja ti,

Volela bih da nađeš nekoga ko vidi da je tvoja tamna strana lica svetlost ovog univerzuma. Volela bih da se (samo)zadovoljno smeška kada obroke jedeš redovno i da te ne zove u šetnju pre večeri jer zna da ti sunce smeta. U vašoj vikendici na planini napravio bi sobu sa velikim prozorima za mene i ćutao o tome do poslednjeg trenutka jer voli kako nečujno vrištimo kada se radujemo stvarnosti.

To što se višeumiš oko svega verovatno bi našao privlačnim, a stalnu potrebu za prihvatanjem ljupkom i nežnom. Želim da u kaseti automobila uvek sa sobom ima flašicu vode sa šećerom za slučaj da ti pozli. Jasno je da bi ta voda bila bljutava i mlaka, ali ona bi bila mali simbol sigurnosti i svega što među vama valja.

Nadam se da se neće mrštiti kada mu odlučnim glasom kažeš da se farbaš u plavo jer ti ovaj dan deluje baš plav. Istina je da ti plavo jezivo stoji i da sve tvoje osmehe upija i guši svojim odsjajem, ali to ne znači da ne treba da ti dopusti da grešiš i da te voli tako pogrešnu, lošu i okrnjenu.

Želim da nađeš nekoga ko ti seče meso i nije mu teško zato što mu je lakše da ti jednostavno iseče tu pohovanu piletinu nego da zove hitnu pomoć jer si se se ozbiljno iskasapila oštricom ili da baca graške da li ćeš tanjir natopiti suzama jer koja još to žena ne ume sama da iseče dva parčeta proklete pohovane piletine.

Volela bih da u bioskopu možeš da mu kažeš da ti neko dete šutira sedište i da zna da se previše bojiš da ga sama zamoliš da prestane, pa da mu šapne da se smiri. Važno je da ima lep glas i da u restoranu brze hrane može da traži tripl čizburgere, bez da mu se jezik zaplete, a i ako mu se zaplete da ne doživi nervni slom već da ti namigne uz osmeh i kaže šta je hteo.

Pobogu, toliko je važno da ti namiguje jer kad god ti namigne mali svemir spustio bi mu se na kapak i treptajem skočio do tvoje sreće.  

Ne znam ni ja sama mnogo. Samo želim da te voli onako kako svako zaslužuje da bude voljen.

Tvoja ja

Нема коментара:

Постави коментар